Forever

Friday, 16 December 2011

khas untuk pompuan : 50 sikap pompuan yg disukai laki ....

jum tahu pasal laki nih ....

1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.
2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.
3. Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka.
4. Jujur dan sentiasa merendah diri.
5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka.
6. Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu).
7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut.
8. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada di samping lelaki yang anda minati.
9. Jangan terlalu mengongkong.
10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.
11. Jaga cara pemakaian anda, seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati.
12. Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati untuk ‘plan’ pertama memikat dirinya.
13. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.
14. Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renungi matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan bererti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati.
15. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka.
16. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.
17. Tidak mudah putus asa dan sentiasa berdiri di atas kaki sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain.
18. Jangan suka bercakap benda yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka.
19. Jangan bandingkan ‘dia’ dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali.
20. Menjadi temannya ketika dia susah dan senang.
21. Lelaki suka kamu menjadi pendengar yang setia dan tidak suka wanita yang suka membangkang.
22. Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik.
23. Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.
24. Lelaki tidak suka jika kamu memakai mekap yang terlalu tebal.
25. Mengetahui bila hari lahirnya.
26. Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.
27. Bersikap matang dalam tutur-kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.
28. Agresif.
29. Jangan terlalu ‘excited’ ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama.
30. Jangan terlalu bersikap ‘kelakian’ dan ganas dalam pergaulan.
31. Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan ‘perfect’.
32. Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.
33. Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.
34. Bersikap keibuan adalah antara tips yang perlu kamu titik beratkan.
35. Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.
36. Ketahuilah mereka ini adalah golongan yang terlalu sensitif dan suka akan kelembutan apatah lagi dari seorang gadis.
37. Kenali siapa dirinya sebenarnya sebelum kamu memulakan langkah untuk memikat.
38. Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah kamu dipenuhi jerawat batu!
39. Aset penting bagi kamu untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah kamu yang kemas.
40. Jangan bersikap terlalu kuno.
41. Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu agar tali persahabatan kamu dengannya tidak putus begitu sahaja. Mungkin suatu hari nanti sikap kamu yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.
42. Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran yang penting tetapi kecerdikan, kejujuran dan tingkah laku yang bersopan-santun.
43. Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu kamu tidaklah perlu terlalu alim.
44. Menunjukkan bahawa kamu bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan.
45. Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada.
46. Jangan tunjukkan kelemahan kamu ketika berada di samping lelaki yang kamu minati.
47. Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.
48. Berjaya di dalam apa jua bidang yang kamu ceburi.
49. Tidak terlalu meminta dan jaga tata tertib kamu di meja makan.
50. Jangan terlalu over nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu!

*selamat mencuba !!! (^_^)

Monday, 21 November 2011


salam semua...
sory ye..cz lm xupdate pape lg..bkn apanya,aku sibuk la
sejak kebelakangan ni...aisshhh
stdy + assgnment + kuiz + test
penat + tensionnnn...!!!!
arggghhh...

skg ni aku tgh stdy rajin2..(kononnya la tu..)
esok paper highway..n khamis ni paper geoteknik
mudah2an aku dpt jwbnya dgn selamat
(selamat ke aku ni??)...bkn2...dgn tenang la...
huhuhu

pas exam ni,aku terus balik kg syurga ku!!!
nk rehat banyak2..xnk pikir pasal exam dah..
pastu g jejalan kat singapore!
yeeeaaahahhooooo.....

suke sgt2 ni..!!!
nnt aku cita lain time singapore nnt!!!
nantikan.....!!!!

Friday, 26 August 2011

ramadhan bakal berakhir tak lama lagi..!!!

salam semua..lm xupdate blog ni..bkn pa,aku bz gila sem skg ni..
ade assgnment la,ade kuiz la,ade test la,stdy la,mcm2 la...(mklum la dh nk tamat belajar pon..huhu)..
then bulan posa ni aku ni tension gila..yala,bz + rajin = letih gila!!!sumpah ni..huhu..
bulan posa ni ahhh mmg mencabar..!
wt kita kena hadapi dugaannya...YA ALLAH, kau tabahkan la hatiku ini..
ku seorang hamba yang lemah n naif...
ha,esok aku nk balik dah..abah aku mai amik aku..yeahh!xsabar balik la..
tp xbesh la..cz dpt cuti seminggu aje..yala..4/9 ni nk balik ipoh dah...
(tp xpe..aku kena kuat ni...yala,dh nk abih belajar kat sini..huhu)
hmm persiapan raya aku belum siap lg..tp xpe..sok aku balik kn..
t kak aku bwk aku g SHOPPING RAYA..hahaha..
baju raya + kasut raya + beg raya +tudung/selendang raya = beRAYA saKan...
huhuhuhu....

ha,ramadhan bakal berakhir tak lama lg ni...
tinggal 3hari lg nih...
rindu lak bulan posa ni..ntah la npe..
mybe rindu diet kot..malas nk mkn2 dh..then semayang terawih yg indah
huhuhuhuhu....
kepada semua muslimat muslimin,berhati2 la ketika drive keta atas jalan raya k...
ingat la org yg kita sayang tungu2 kita kat kampung... =)
ha,jgn lupa ganti posa balik pas raya k..(khas kpd pmpuan shja..hehe)

DAN

di sini, aku ucapkan.......




pesanan : jika aku wat salah trhadap korang,maafkan aku ye..
maaf zahir dan batinnnnnnn.......!!!
(^_^)

Saturday, 7 May 2011

bufday aku xseberapa indah..

salam semua..lm xupdate ni..
mklum la,pktikal dh abih..so xleh la on9 selalu..
ni pon kdg2..cz guna broadband kak,guna tenet kat umah abg je..
itu la aku mampu on9...hihih
hmm nk citer pe ekk..??
cm xde citer lak..ntah la npe..mcm2 ade..
ha,bufday aku la tu..minggu lepas dh tu..
ramai gak kwn2 aku wish kat aku...
yg pertamanya bestfriend aku time skolah dlu..
FATIN NAJWA..huhu
yg keduanya lak, MUHAMMAD FAIEZ la..
mula2 dia yg wish dlu..tp xsmpai pada hari bufday aku la..hehe
n beberapa org la..ramai woo..(sory,malas nk taip2..huhu)

hadiah?
xde la...hadiahnya pon cuma wish je..huhu
aku xkisah pon..yg penting ingt bufday aku la..
hehe..
ada yg paling besh dlm hidup aku ni...
nk tau ke?segan la woo..huhu
ok2..hadiahnya yg xseberapa ni ialah....



baju team malaysia..
(kononnye aku penyokong MALAYSIA..huhu)



nikon coolpix L21
(yg ni guna duet sendiri..haha)


baju blouse bercorak jenis cotton
(xsama la apa yg aku suka tp lebih kurang la..huhu)


itu la hadiah2 aku x seberapa ni..hehe..
apa2 pon harap layan cerita2 aku ni..
sila komen2..huhu

Thursday, 28 April 2011

hari ni hari terakhir kat JKR..

salam semua...aku nk cite la...
hari ni hari yg last aku keja kat JKR ni..
aku syg la org2 kuat ni...
terutamanya KAK E, KAK DI, KAK ANNA, ABG SYED
dan lain2..
huhuhuhuhuhu...

tp xpe...nnt aku g sana lg...kalo rindu la..hahah
pas ni aku kena balik ipoh 3mei ni..
aku g sana utk laksanakn 'short sem' aku ni...
hmmm....
harap2nya aku boleh wt n fokus kat hadapan
dan maju ke masa hadapan...
dptkn result yg gempak n mellleeettoooppp!!
chaaaiiiyyyooookkk!!!

*pesanan : doakan la kejayaan aku ni... =)

Sunday, 17 April 2011

besday mat kambing..

hai semua..nk cita psl kwn aku ni..
kwn yg gila2 n kelakar
dia ni mmg lucu
n dipnggil mat kambing!
hahahaha..



hepy besday mat kambing yg tua2
yg ke-22...

muhamad aslam bin muhammad asri
hehe..
jgn marah ye..
sbgai kwn baik kmu gak,aslam...
moga berjaya dlm hidup
dan 
moga berbahagia di samping keluarga
dan
nur atiya bt mohd sati...
weee....

Thursday, 14 April 2011

tlg fhm perasaan ini...


salam semua..nk kongsi lagu ni..
bukan pa,aku nk korang fhm lagu ni..
lagu ni kwn aku bg...
sedih wooo.....


lagunya di saat aku mencintaimu
harap korang phm lagu ni..
aku rasa bersalah trhadap seseorng ni...
pesanan: harap suka lgu ni ya..

Monday, 11 April 2011

rindu seseorang....

salam semua..aku nk cerita sikit..
bahawa aku rindu org2 yg aku kasihi...
hehe..tgok la sendiri...


AQIEL AR-RAYYAN


NUR ALYA AQILAH


MUHAMMAD FAIEZ....

alamak..terlebih sudahhh..hahaha
tp..
mmg btul aku rindu diorg nih..
terutamanya 
MUHAMMAD FAIEZ ni....

hehehehe.....

Sunday, 10 April 2011

besday gurl yg ke-4!!!


hye...aku nk cita pasal sarah ni..
8 April tu besday anak sedara yg degil ni..huhu
namanya ADRIANNA MAISARAH..
dh masuk 4 tahun pon..



gmbr kat atas yg terbaru nih..huhu
moga sarah jadi anak yg berbakti kpd mama abah dia,
jgn degil ya..
dengar cakap org tua2(trmasuk la aku la..huhu)..
dan
ceria selalu!!
(^_^)

happy besday kak SARAH....

Thursday, 7 April 2011

tinggal 3minggu lg..

xlama lg aku nk abih praktikal ni kat JKR...
tp aku berat hati la...diorg baik sesgt dgn aku..
trutamanya kak ANNA,kak E,kak DI n lain2 la..
yela...bukan pe,diorg baik dgn aku.....
contohnya diorg ajak g mkn2,
shopping(time rehat k..bkn ponteng..hehe), 
belanje atin gak..hehe
n diorg sporting gak..
SPORTING HAMPEHH....
pastu HCM-Molek JV pulak...
abg YUSRI,abg ARIZAN dan kak NAD yg besh...!!
thnks kpada diorg nih....
cz bnyk bantu aku mcm2 dlm JKR n HCM-Molek JV

JASAMU DIKENANG.........(^_^)

pesanan: sedih pulak...tp xpe..insyaAllah,kita pasti bertemu lg...

jum layan lagu ni..




relax sudah...hehe

good morning...

hari ni aku nk cerita sikit pasal smlm..smlm aku tgok tv..citanya 'Bersamanu'..
kisahnya sedih sgt..smlm aku hampir2 nk nangis...kesian adik tu..
adik tu sakit kanser saraf n berumur 15 tahun pada tahun ni..
besar perut dia tu..cm buah kelapa..aku sian sgt dgn adik ni..
td aku try cari kat utube..tp cm xde la..mybe pihak tv3 xmsukkan kot..
tp xpe..nnt aku dpt aku masukkan k...
mari la kita sama2 baca yassin utk arwah MOHD NUR HAKIM..
moga arwah bersemadi di sana dgn makhluk2 yg beriman n bertakwa...

AL-FATIHAH..


Wednesday, 6 April 2011

bermulanya kehidupan ku ini.....

assalamualaikum wbt...
nama aku fatin fazleena..panggil aje fatin or aten..huhu..dan berumur ??(agak2 la bpe ek..?)huhu..
alhamdulillah..
aku dh ade blog sendiri..dlu ade la nk wat blog sndiri tp aku mana ade masa nk wat ni...
tapi aku rajin baca blog kekawan...hehe..dh la aku xreti wat blog cm ni...huhu..
dan kwn ni tlg aku wat blog nih..MUHAIMIN tu..timaseh ye MUHAIMIN ekkk....jasamu dikenang!hehehe..
dan sentiasa la ikut diari aku ye...
NANTIKANNYA..... =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

poSt yg tErbAik...

 
Copyright© All Rights Reserved namaakufaten.blogspot.com
Cool Yellow Outer Glow Pointer